lördag 23 juli 2011

Gammaldags torg i Jakobstad

Hej på er alla.
Nu är Jakobsdagarna över för min del. I morgon är det allra sista dagen som det är något av alla programmen som fanns att njuta av hela den här veckan.
I dag gick således gammaldags torg av stapeln. Där säljs gamla grejer, hantverk, ätbart m.m. och dessutom väldigt trevligt umgänge. Alla försäljare skall vara gammaldags klädda och även borden och dylikt skall vara i gammaldags stil men tyvärr vill nog inte det senare fungera fullt ut mera, bl.a. blir det mera av olikfärgade parasoll för varje år.
Jag brukar säga att det är lika skoj att sälja där som att vara i affär på jul eller midsommarafton för då är alla så glada.
Tyvärr var det alldeles för hett där i dag (30 i skuggan)så det var lite mindre folk än det brukar vara. Det får man lov att förstå för själv hade jag en läntan att få kasta mig i sjön för svalka och då brukar jag faktiskt inte klaga på värmen i första hand.
Försäljningen gick bra, om än lite mindre än i fjol.

Då hettan angriper en så bör ju huvudet vara skyddat med något och eftersom man skall ha gammaldags klädsel så virkade jag denna hatt av lingarn just för detta ändamål.
På torsdagen uppträdde denna kille med sin Mikael Jackson dans. Han är bara 6 år och uppträder ensam på scen, nästan som ett proffs. Helt fantastisk.
Jag var även och kika in på de öppna trädgårdarna i Skatan (gamla stan). Tog flera bilder där men dem kommer ni att få se i ett senare skede.
Det blir en liten bloggpaus ännu för i morgon far vi söderut med husvagnen om nu inget strular den här gången. Det blir högst en vecka men kanske blir det sen ordning och reda även i detta hus efteråt.
Jag har högst antagligen missat en del av era inlägg men så kan det ju bli ibland men tack för alla era kommentarer, de värmer verkligen. Ha det så bra och vi ses igen.

måndag 18 juli 2011

Jakobsdagar veckan

Hej på Er!
Eftersom jag förflyttar mig en hel del mellan sommarstugan och hemmet just nu så är det ingen ordning på mina inlägg, det kan således bli glest med inlägg emellanåt. Dessutom har ju Jakobs dagar kommit igång med all sorts program och aktiviteter.
Tog en titt på loppiset som gick av stapeln i dag och där var massor med folk, inte riktigt lätt att se vad som såldes vid alla stånden.
Och nu har jag äntligen denna skylt klar som jag gjort till Hantverkarboden. Det bara strulade för mig så jag fick måla om den två gånger. Skulle måla med chablon men den vita färgen krymte och blev ojämn i kanterna därav allt elände. Till sist målade jag det vita med pensel och då fick den duga trots att jag nu inte är helt nöjd med den. Förra sommaren hade jag gjort en precis likadan som lyckades med en gång men den hängde en vecka så var den nerskruvad och stulen. Återstår att se om denna får sitta kvar.


Hittade faktiskt den större åsnan på loppiset i dag och jag tyckte den passade så väl med den lilla. Ingen dyrgrip men jag spanar nog inte in värdesaker, vanligen blir det ju någon rolig grej som drar ögonen till sig.
Det är så många intressanta program i Jakobstad denna vecka att man inte riktigt vet vad man skall välja. På torsdag är det öppna trädgårdar i Skatan (gamla stan) och det brukar vara i min smak, sen blir det säkert en del musik också. Och icke att förglömma lördagen med Gammaldags torget där även jag själv står och säljer mina grejar. Hoppas bara att en och annan bloggvän ger sig till känna, det är ju alltid roligt. Önskar er alla en skön vecka. Vi ses.

onsdag 13 juli 2011

Grannens färdiga uteplats

Grannens uteplats som jag tidigare visat måste jag bara visa igen för nu är den färdig och otroligt vacker. Den lilla stenbelagda platsen med möblerna, det blev pricken över iet. Även platsen är helt stenlagd med natursten.

På högra sidan finns det gamla äppelträdet med perennaväxter och vårlökar runtom. Där har tillkommit en spaljeport eller vad det kallas med en nyplanterad klängros vid var sida.
På vänstra sidan finns ett litet körsbärsträd, en liten idegran och perennaväxter.

Här på den sista bilden syns helheten. Hela uteplatsen ser faktiskt väldigt lättskött ut sen den blev klar. När perennaväxterna tagit sig så väl så brukar man ju inte behöva rensa ogräs stup i kvarten.
I gårkväll var vi och såg Kalabaliken i Knohult och det var riktigt sevärt med bra spelare och även bra väder. Vi fortsätter sommaren med lite av varje och ses igen en annan dag. Ha det så gott.

lördag 9 juli 2011

Semesterliv

Helt underbart att parkera sig vid sommarstugan under dessa varma sköna dagar. Det var ju bara att slänga sig i vattnet stup i kvarten utan promblem och det brukar ju inte vara problemfritt för den som är frusen av sig.
Bilderna börjar med en tidig morgon för ovanlighetens skull för det är nog inte riktigt vanligt för min del.

Jag var nu inte helt lat varje dag, fick faktiskt lite gjort också. Det var ju väldigt skönt att sitt på bryggan och pyssla med en del.
Kom på att det kunde vara bra att ha en trampsymaskin vid villan så kunde jag få sytt det akutaste. Min son har lovat ha service på min mammas gamla maskin sen återstår det att se om den faktiskt kommer att fungera. Det vore ju jättehärligt om den fungerar.
I år finns det massor med denna fibbla vid sommarstugan och det konstiga är att jag alldrig sett denna fibbla nån annanstans och jag vet faktiskt inte hur den kommit dit, den bara dök upp och nu förökar den sig något otroligt. Har någon av er andra sett likadan någonstans? Den är bara vaken när solen skiner.
Man får ju vara barnslig också om man vill trots många år på nacken.
En kväll var vi och metade med svägerska o svåger som är storfiskare. Nu ville inget riktigt nappa men se denna gös fick svägerskan på metkroken som bara hade en liten mask på. Gissa om vi var överväldigad.
När vi kom hem i kväll blev det att genast plocka jordgubbar.
Det är mannens jordgubbsland men vid skörden är det ju väldigt trevligt att hjälpa till när vädret är vackert. Vet faktiskt inte när vi senast plockat två ämbar på en gång. Konstigt att man alldrig får förmycket av dessa bär men nu har vi ju också de yngre paren som nog tar tacksamt emot och det är ju härligt att kunna dela med sig.
I morgon får vi rå om lillflickan så det blir säkert en trevlig dag.
Ha det så bra alla ni där ute i bloggvärlden. Vi ses.

måndag 4 juli 2011

Kort semester

Det blev minsann ingen lång tripp med husvagnen för vår del just nu. Efter att vi åkt en bit så började vårt nyinköpta gaskylskåp strula så efter en övernattning så blev det att åka hem igen. Eftersom sonen med familj åker iväg med vagnen nästa vecka så får vi bara hoppas att det håller ok då. Man blir heligt f....... när det gamla strulat och ett helt nytt genast gör likadant. Åker nu till sommarstugan åtminstone några dagar, sen får vi se.
Enda bilden som blev tagen där vi övernattade.
När vi kommit hem igen åkte jag till en mosse för att se hur det var med hjortron i år. Vad såg jag? jo en vacker stubbe som vanligt. Ni vet ju redan att jag är fachinerad av gamla knotiga stubbar och grått gammalt ådrat trä.
Tre st hjortron var det enda som jag såg.
Nej hur skulle hjortron kunna trivas på en utdikad mosse. Synd med dessa ingrepp i naturen.
Tuvull så vackert men de flesta var regnslitna och kanske utblommade.
I dag blev det att plocka de första jordgubbarna. Härligt, och lillflickan fick komma och hjälpa till att både plocka och äta. Ser ut att bli ett bra jordgubbsår om nu inte regnet förstör.
Tack alla ni för snälla kommentarer som är så betydelsefulla för att känna glädje i bloggandet. Nu skall jag kika in på era bloggar. Ha det så gott. Vi ses.

fredag 1 juli 2011

Hantverksbrådska

Det är ju lite sent att vakna upp tidigt så att säga. Tre veckor kvar till gammaldagstorg och det verkar ändå gå vägen för mig trots att jag tydligen legat på latsidan en del. Lite tillägg av THK är nu gjort så nu kan jag vara ganska säker att inget blir för lite. Ser kanske konstigt ut att göra THK i rött som hör julen till men som jag säkert tidigare påpekat så ligger dessa sjömanssymboler Jakobstadsborna varmt om hjärtat. Särskilt kanske de som är bortflugna och är hem på besök, det är såna som köper dem mitt i sommaren.
Jag njuter av värmen i fulla drag sen jag förstod att man faktiskt kan ta ut både symaskin och strykbräda.

Här måste jag bara visa fuksian som övervintrade i källaren. Jag är faktiskt väldigt stolt över att klara den.
Nu blir det några semesterdagar från vadå vet jag faktiskt inte men lite bortrest i alla fall. Hoppas värmen fortsätter och att ni mår väl av den för det gör jag. Ha det så bra. vi ses.